Sposób przygotowania:
Sernik z kawowymi biszkoptami
Przygotowanie: Do zaparzonej kawy cappuccino brendy dodać 5 łyżek cukru i odstawić do ostygnięcia.Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawić.Gdy napęcznieje,podgrzewać ją,aż się rozpuści,po czym odrobinę ostudzić.Ubić kremówkę,wmieszać w nią fix i cukier waniliowy.Z białek ubić sztywną pianę.Żółtka utrzeć z serkiem,wymieszać z ubitą śmietaną przestudzoną żelatyną,pianą z białek i ajerkoniakiem.Część powstałej gładkiej masy rozsmarować na gotowym blacie biszkoptowym lub upieczonym w domu cieście biszkoptowym.Następnie ułożyć biszkopty kolejno ( tylko przez moment) zanurzane w zimnej kawie.Przykryć je resztą masy serowej i wyrównać powierzchnię( trzeba się śpieszyć bowiem masa szybko stężeje).Na wierzchu ciasto ułożyć biszkoptami ( wypukłą stroną do góry)Wstawić ciasto do lodówki. Tymczasem roztopić czekoladę z dodatkiem 2 łyżek masła w wodnej kąpieli.Posmarować ciasto jeszcze ciepłą czekoladą i posypać czekoladową posypką.