Sposób przygotowania:
Sernik z kokosem wg Triss
Herbatniki pokruszyć bardzo drobno, masło rozpuścić i połączyć z herbatnikami na mokry piasek. Wyłożyć nimi formę o wym . 30x25cm wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę włożyć do lodówki na ok. 30 min. Twaróg półtłusty zmielić np. blenderem. Połączyć ser przy pomocy miksera z twarogiem śmietankowym, dodać cukier puder, cukier wanilinowy. Całość mieszać mikserem i dodawać po jednym jajku. Masę wylać na spód herbatnikowy, wyrównać. Wstawić do piekarnika w 180st. C. Piec ok. 1-1,5 godz. Pozostawić do wystudzenia w piekarniku. Masło i czekoladę rozpuścić, dodać kakao, mleko i cukier, wymieszać. Polewę przelać na sernik i rozsmarować, posypać powierzchnię wiórkami kokosowymi.