Sposób przygotowania:
Sernik z kremem Speculoos
Ciastka mielimy, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Wykładamy dno tortownicy, mocno dociskając. Wkładamy do lodówki na ok 30minut.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, krem Speculoos i miksujemy.
Następnie dodajemy śmietanę i budyń. Znów miksujemy.
Sernik pieczemy ok 50minut w temperaturze 180stopni bez termoobiegu. Odkładamy do wystygnięcia.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dodajemy cynamon i śmietankę. Mieszamy.
Ser mascarpone ubijamy ze śmietaną i cukrem – na gęsty krem. Do części kremu dodajemy kakao - miksujemy.
Sernik oblewamy czekoladą.
Gdy polewa zastygnie dekorujemy kremem mascarpone, ciasteczkami, bezami i brokatem.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, krem Speculoos i miksujemy.
Następnie dodajemy śmietanę i budyń. Znów miksujemy.
Sernik pieczemy ok 50minut w temperaturze 180stopni bez termoobiegu. Odkładamy do wystygnięcia.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dodajemy cynamon i śmietankę. Mieszamy.
Ser mascarpone ubijamy ze śmietaną i cukrem – na gęsty krem. Do części kremu dodajemy kakao - miksujemy.
Sernik oblewamy czekoladą.
Gdy polewa zastygnie dekorujemy kremem mascarpone, ciasteczkami, bezami i brokatem.
mocsłodkości
skuter5