Sposób przygotowania:
Sernik z kropelkami rosy
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Blachę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim spód tak by brzegi blach także były pokryte ciastem.
Masa serowa: Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy, tak by wszystko się połączyło. Na koniec dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę i masę serową wylewamy na ciasto. Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Następnie wylewamy na nie pianę z białek ubitą z cukrem i pieczemy około 10 minut.
Masa serowa: Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy, tak by wszystko się połączyło. Na koniec dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę i masę serową wylewamy na ciasto. Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Następnie wylewamy na nie pianę z białek ubitą z cukrem i pieczemy około 10 minut.
Ciasto i masa serowa
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto Blachę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim spód tak by brzegi blach także były pokryte ciastem.
Masa serowa: Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy, tak by wszystko się połączyło. Na koniec dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę i masę serową wylewamy na ciasto. Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Następnie wylewamy na nie pianę z białek ubitą z cukrem i pieczemy około 10 minut.