Sposób przygotowania:
Sernik z kruchą posypką
Rozpuścić margarynę i odstawić do ostygnięcia.Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Kiedy piana będzie sztywna, nie przerywając ubijania, stopniowo dodajemy cukier (3/4 szklanki) i cukier wanilinowy. Później dodajemy żółtka (5 sztuk) i nadal mieszamy. Do masy dodajemy budyń, ser oraz kostkę rozpuszczonej margaryny (ok 1 szklanka). Mieszamy na gładką masę. Spód: Mąkę, pozostały cukier, 2 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao i resztę roztopionej i chłodnej margaryny wymieszać razem, tak, aby powstała konsystencja piasku. Podzielić na 2 części. Połowę kruchej masy rozprowadzić równo na blaszce wysmarowanej wcześniej tłuszczem. Następnie wylać masę serową i rozprowadzić resztę kruchej masy. Piec w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni ok 45 minut. Ciasto pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Megi0413
Jadłam ;P
Polecam wszystkim ;)