Sposób przygotowania:
Sernik z kruszonką kakaową
Kruszonka:
W misce wymieszać stopiony tłuszcz z cukrem pudrem, z kakaem i mąką, po wymieszaniu wszystko zlepić rękoma włożyć do torebki foliowej i do zamrażalnika.
Masa serowa:
Ser zmielić, utrzeć żółtke z cukrem i tłuszczem, ubić pianę z białek. Do sera dodawać utarte żółtka i ucierać. Następnie dodac pianę i kaszę manną. Wymieszać.
Połowę kruszonki zetrzeć na tarce na dno blachy, wyłożyć masę serową, wygładzić powierzchnię i zetrzeć resztę ciasta. Piec ok 40 min. w temp 180 C.
W misce wymieszać stopiony tłuszcz z cukrem pudrem, z kakaem i mąką, po wymieszaniu wszystko zlepić rękoma włożyć do torebki foliowej i do zamrażalnika.
Masa serowa:
Ser zmielić, utrzeć żółtke z cukrem i tłuszczem, ubić pianę z białek. Do sera dodawać utarte żółtka i ucierać. Następnie dodac pianę i kaszę manną. Wymieszać.
Połowę kruszonki zetrzeć na tarce na dno blachy, wyłożyć masę serową, wygładzić powierzchnię i zetrzeć resztę ciasta. Piec ok 40 min. w temp 180 C.