szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sernik z malinami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny i puszysty sernik z malinami z dodatkiem likieru kokosowego, który nadaje mu wspaniałego aromatu.

Sernik z malinami

Składniki:

Sernik z malinami

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z malinami
Herbatniki rozgnieść i połączyć z czekoladą rozpuszczoną z masłem. Składniki dokładnie wymieszać Masą z ciasteczek wykleić tortownicę o średnicy 22 cm. Tak przygotowaną umieścić na 20 minut w lodówce. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Gdy będzie gotowa dodać likier kokosowy i wymieszać. Twaróg wymieszać dokładnie z jajkami, dodawać porcjami cukier i mąkę ziemniaczaną.Gdy wszystko będzie już połączone wlać powoli czekoladę. Połowę masy twarogowej wyłożyć na wyjęty z lodówki spód, potem wyłożyć maliny i zalać pozostała masę serową. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 160 stopniu i piec ok. 60 -70 min. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.