Sposób przygotowania:
Sernik z masą kokosową
Ciasto: z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto, owinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim spód wysmarowanej i wysypanej bułka tartą blachy, uformować wysokie boki, aby masa serowa nie wypłynęła.
Masa serowa: twaróg zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budyń, mleko i olej. Na koniec ubitą pianę z białek. Masę serową wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
Masa kokosowa: wiórki kokosowe zagnieść z masłem i cukrem.
Masę serową wylać na surowe ciasto, posypać z wierzchu masą kokosową.
Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C Piec do uzyskania złotego koloru kokosu.
Masa serowa: twaróg zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budyń, mleko i olej. Na koniec ubitą pianę z białek. Masę serową wymieszać delikatnie drewnianą łyżką.
Masa kokosowa: wiórki kokosowe zagnieść z masłem i cukrem.
Masę serową wylać na surowe ciasto, posypać z wierzchu masą kokosową.
Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C Piec do uzyskania złotego koloru kokosu.