Sposób przygotowania:
Sernik z masą krówkową
Do miski dajemy składniki na ciasto zagniatamy ciasto kruche. Totrownicę 30 cm wykładamy papierem dajemy ciasto nakłuwamy widelcem wkładamy na chwilę do lodówki. Do miski dajemy twaróg i cukier miksujemy mikserem wbijamy jajka i dalej ubijamy, wlewamy śmietanę.Masę dzielimy na pół do jednej części dodajemy połowę masy krówkowej mieszamy .Na ciasto wlewamy łyżką raz ciasto jasne raz ciemne.Jak masa serowa jest już wlana resztę masy krówkowej dajemy łyżeczką na masę twarogową. Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 60-70 minut .Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku aż trochę przestygnie.Zimny sernik ozdabiamy polewą czekoladową. POLECAM!!!
gusia1000