Sposób przygotowania:
sernik z masą krówkową
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuścić, wystudzić
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i kakao wymieszać.
Dodać letnią margarynę, zagnieść.
Tortownicę natłuścić, posypać mąką. Ciastem wyłożyć dno tortownicy, lekko ugnieść. Krówki rozpuścić z dodatkiem kilku łyżek mleka.
Biały ser zemleć. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielony ser i kilka kropli olejku śmietankowego, Wymieszać. Dodać pozostałe mleko i połowę ciepłej masy kiówkowej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto. Sernik piec około godziny w tamp. 180 st. Wyjąć z piekarnika. Wierzch polać resztą masy krówkowej,
udekorować orzechami. Odstawić do wystygnięcia
Margarynę rozpuścić, wystudzić
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i kakao wymieszać.
Dodać letnią margarynę, zagnieść.
Tortownicę natłuścić, posypać mąką. Ciastem wyłożyć dno tortownicy, lekko ugnieść. Krówki rozpuścić z dodatkiem kilku łyżek mleka.
Biały ser zemleć. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielony ser i kilka kropli olejku śmietankowego, Wymieszać. Dodać pozostałe mleko i połowę ciepłej masy kiówkowej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto. Sernik piec około godziny w tamp. 180 st. Wyjąć z piekarnika. Wierzch polać resztą masy krówkowej,
udekorować orzechami. Odstawić do wystygnięcia
kinga
eli_555
truskawka77
truskawka77
MixAgnest
Bardzo się cieszę że smakowało :)