Sposób przygotowania:
Sernik z masłem orzechowym i rodzynkami
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Dodajemy ser, budynie w proszku i masło orzechowe, dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.
2. Masę serową przekładamy do tortownicy o średnicy około 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około godzinę. Upieczony sernik studzimy. Ja zawsze studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie sernik ładnie się kroi.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Tortownica o średnicy około 21 cm.
Ser gotowy z wiadereczka, inny trzeba zmielić co najmniej dwa-trzy razy.
Sernik można pokroić na 12 porcji.
2. Masę serową przekładamy do tortownicy o średnicy około 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około godzinę. Upieczony sernik studzimy. Ja zawsze studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie sernik ładnie się kroi.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Tortownica o średnicy około 21 cm.
Ser gotowy z wiadereczka, inny trzeba zmielić co najmniej dwa-trzy razy.
Sernik można pokroić na 12 porcji.
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam :)