Sposób przygotowania:
Sernik z mlekiem kokosowym i galaretką
Wymieszaj konfitury z 1,5 szklanki wody, podgrzej ale nie gotuj. Dodaj czubatą łyżkę żelatyny i porządnie wymieszaj i pozostaw do wystygnięcia. Jak się ochłodzi wstaw do lodówki. Na sernik: 3 łyżki żelatyny rozpuść w gorącej wodzie ( 0,5 szklanki) i dobrze wymieszaj, pozostaw do ostygnięcia, mieszaj co jakiś czas.
Formę wyłóż folią spożywczą.
Białka oddziel od żółtek, ubij je ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodaj łyżkę cukru pudru, nie puści dzięki temu wody. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj ser podczas ucierania po trochu a następnie mleko kokosowe, ale tylko sztywną masę, bez wody która znajduje się na dnie puszki. Na koniec dodaj wystudzoną żelatynę i dobrze wymieszaj.
Teraz ręcznie dodaj ubitą pianę z białek. Wmieszaj je delikatnie w masę . Wylej masę do formy, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki. Poczekaj aż ciasto stężeje i dopiero wtedy wylej na nie wystudzoną i ścinającą się galaretkę. Wstaw do lodówki.
Teraz pozostało już poczekać aż się wszystko zetnie, 2-3 godziny i SMACZNEGO.
Formę wyłóż folią spożywczą.
Białka oddziel od żółtek, ubij je ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodaj łyżkę cukru pudru, nie puści dzięki temu wody. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj ser podczas ucierania po trochu a następnie mleko kokosowe, ale tylko sztywną masę, bez wody która znajduje się na dnie puszki. Na koniec dodaj wystudzoną żelatynę i dobrze wymieszaj.
Teraz ręcznie dodaj ubitą pianę z białek. Wmieszaj je delikatnie w masę . Wylej masę do formy, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki. Poczekaj aż ciasto stężeje i dopiero wtedy wylej na nie wystudzoną i ścinającą się galaretkę. Wstaw do lodówki.
Teraz pozostało już poczekać aż się wszystko zetnie, 2-3 godziny i SMACZNEGO.