Sposób przygotowania:
Sernik z ptasim mleczkiemPlacek kokosowy: białka ubić stopniowo dodawać cukier, na koniec dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną , proszek do pieczenia, ocet i kokos, wszystko razem wymieszać. Ciasto wlać na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i piec w temp. 180 stopni około 30 minut.
Placek kakaowy: białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i piec w temp. 180 stopni około 30 minut.
Masa serowa: margarynę dać do rondla i rozpuścić, następnie dodać ser, cukier i żółtka gotować około 15 minut na małym ogniu. Dwa budynie śmietankowe rozpuścić w pół szklance mleka i dodać do sera, gotować aż zakipi. Zdjąć z ognia.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w pół szklance gorącej wody, wymieszać i dodać do masy serowe, wymieszać. Odstawić masę serową do stężenia. Jak masa serowa przestygnie i zacznie tężeć to przekładamy: dajemy placek kokosowy, wykładamy na niego połowę masy serowej, układamy ptasie mleczko, zalewamy druga połową masy serowej, dajemy placek kakaowy. Polewamy polewą i dowolnie dekorujemy.
Poznaj więcej przepisów na sernik >>>
monikaT83
bietka
Monika bardzo Ci dziękuje :)
2milutka
bietka
dziękuje :)
MP3-ka
edytaha
marietta
bietka
polecam, bo połączenie bardzo pyszne :)
bietka
dziękuje :)
bietka
dziękuje, to prawda trochę przypomina domek :)
kołczu
bietka
dziękuje :)