Sposób przygotowania:
Sernik z mrożonych borówek
Mrożone borówki wrzucić do garnka, zasypać cukrem i gotować aż zaczną się rozpadać, zmiksować za pomocą blendera, zdjąć z palnika, wsypać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Zostawić do wystudzenia.
Galaretkę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić.
Herbatniki wrzucić do blendera i zmiksować. Masło rozpuścić i wlać do herbatników. Wymieszać. Masę herbatnikową wysypać na spód tortownicy o średnicy 26 cm i dokładnie ugnieść. Odstawić do lodówki.
Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i połączyć z serem, a następnie z musem borówkowym. Masę serową wylać na spód herbatnikowy i wstawić do lodówki. Na ścięty sernik wylać tężejącą galaretkę i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
Galaretkę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić.
Herbatniki wrzucić do blendera i zmiksować. Masło rozpuścić i wlać do herbatników. Wymieszać. Masę herbatnikową wysypać na spód tortownicy o średnicy 26 cm i dokładnie ugnieść. Odstawić do lodówki.
Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i połączyć z serem, a następnie z musem borówkowym. Masę serową wylać na spód herbatnikowy i wstawić do lodówki. Na ścięty sernik wylać tężejącą galaretkę i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.