Sposób przygotowania:
Sernik z murzynkiem
Na ciasto ciemne rozpuścić margarynę razem z wodą, dodać cukier i kakao, mieszając zagotować i gotować około 3 minut, następnie wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka jajek oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( ucierać wszystko mikserem). Kiedy wszystkie składniki ładnie się połączą do ciasta dodać pianę ubitą z białek i bardzo delikatnie całość połączyć.
Formę 25 cm na 35 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec w temp. 180st przez 15 minut w tym czasie przygotować masę serową.
Margarynę utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodawać po żółtku jajka i po niewielkiej porcji sera na koniec dodać proszek budyniowy i po wymieszaniu masę serowa delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek.
Masę serową wylać na podpieczony spód z ciasta ciemnego i piec przez kolejne 50-60 minut.
Po upieczeniu ciasto zostawić jeszcze na kilka minut w uchylonym piekarniku, następnie ciasto wyjąć i wystudzić.
Formę 25 cm na 35 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec w temp. 180st przez 15 minut w tym czasie przygotować masę serową.
Margarynę utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodawać po żółtku jajka i po niewielkiej porcji sera na koniec dodać proszek budyniowy i po wymieszaniu masę serowa delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek.
Masę serową wylać na podpieczony spód z ciasta ciemnego i piec przez kolejne 50-60 minut.
Po upieczeniu ciasto zostawić jeszcze na kilka minut w uchylonym piekarniku, następnie ciasto wyjąć i wystudzić.