Sposób przygotowania:
Sernik z pianką śmietanowo - truskawkowąETAP 1:

Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy.
ETAP 2:

Następnie ciastem wylepiamy tortownicę o średnicy 21 cm i pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
ETAP 3:

Budyń rozpuszczamy w mleku i wlewamy do twarogu, dodajemy jajka, cukier oraz margarynę i wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.
ETAP 4:

Masę wylewamy na gorące ciasto i dalej pieczemy - najpierw 25 minut w temp. 180 stopni, a następnie 20 minut w temp. 160 stopni. Sernik studzimy w piekarniku.
ETAP 5:

Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru.
ETAP 6:

Do ubitej śmietany, miksując wlewamy galaretkę.
ETAP 7:

Masę śmietanową wykładamy na sernik. Wierzch posypujemy truskawkową posypką.