Sposób przygotowania:
Sernik z pianką śmietanowo - truskawkowąETAP 1:
Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy.
ETAP 2:
Następnie ciastem wylepiamy tortownicę o średnicy 21 cm i pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
ETAP 3:
Budyń rozpuszczamy w mleku i wlewamy do twarogu, dodajemy jajka, cukier oraz margarynę i wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.
ETAP 4:
Masę wylewamy na gorące ciasto i dalej pieczemy - najpierw 25 minut w temp. 180 stopni, a następnie 20 minut w temp. 160 stopni. Sernik studzimy w piekarniku.
ETAP 5:
Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru.
ETAP 6:
Do ubitej śmietany, miksując wlewamy galaretkę.
ETAP 7:
Masę śmietanową wykładamy na sernik. Wierzch posypujemy truskawkową posypką.