Sposób przygotowania:
Sernik śmietankowy z pianką
Na stolnicę wysypać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić w kostkę dodać do mąki, posiekać. Następnie zrobić dołek , dodać żółtka, cukier, zagnieść szybko ciasto, dobrze wyrobić.
Blachę do ciasta o wymiarach 25x30 cm, wysmarować tłuszczem. Wylepić formę ciastem, włożyć do lodówki.
Blachę do ciasta o wymiarach 25x30 cm, wysmarować tłuszczem. Wylepić formę ciastem, włożyć do lodówki.
Masa serowa : Sery i śmietanę, dobrze zmiksować, dodać pozostałe składniki, wymieszać mikserem. Następnie dodać rodzynki, wymieszać. Wylać masę serową na ciasto, włożyć do piekarnika, piec 40 minut w 180 stop,
Pianka: Ubić pianę na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać. Wyjąć ciasto z piekarnika, wyłożyć pianę na cieście, widelcem zrobić rowki, posypać posypką cukierkową, zapiec.