Sposób przygotowania:
Sernik z pianką
Z podanych składników zagniatam ciasto, wylepiam nim blaszkę ( 24 x 36) wyłożoną papierem do pieczenia. Ser przekładam do miski , dodaję cukry, jajka, ser i olej , miksuję całość. Budynie dokładnie mieszam w mleku i dodaję do sera, ponownie miksuję do połączenia się wszystkich składników. Masa jest rzadka i taka ma być. Przelewam ją na ciasto. Wkładam do nagrzanego piekarnika, piekę około 45 minut .
Białka ubijam z solą i cukrem na sztywno. Wykładam na podpieczony sernik i piekę jeszcze około 20 minut, do lekkiego przyrumienienia piany, nie za mocno bo nie wyjdą „kropelki rosy”
Po upieczeniu zostawiam sernik na jakieś 15 -20 minut w lekko uchylonym piekarniku, następnie wyciągam i odstawiam do wystudzenia, wyciągam z blaszki jak całkiem ostygnie.
Białka ubijam z solą i cukrem na sztywno. Wykładam na podpieczony sernik i piekę jeszcze około 20 minut, do lekkiego przyrumienienia piany, nie za mocno bo nie wyjdą „kropelki rosy”
Po upieczeniu zostawiam sernik na jakieś 15 -20 minut w lekko uchylonym piekarniku, następnie wyciągam i odstawiam do wystudzenia, wyciągam z blaszki jak całkiem ostygnie.
alaaa
zbysiowa
Dziękuję Alinko :)
marietta
zbysiowa
Oj tak, dziękuję Marietto;)
marietta
zbysiowa
Nawet okruszka :)