Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Sernik korzenny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik z nuta piernikową idealny na święta.

Sernik korzenny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik korzenny

 

 

  • Ser:
  • 1/2 kg zmielonego twarogu
  • 4 jajka
  • 1/2 margaryny
  • 1/2 szkl cukru
  • 2 łyżki budyniu waniliowego

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik korzenny
Ciasto: Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem , dodać mąkę wymieszaną z sodą , kakao i przyprawą do piernika . Następnie wlać mleko i margarynę., Wymieszać. Ser: Margarynę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem , dodać twaróg , budyń i wlać margarynę . Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylewam ciasto zostawiając parę łyżek , na to masę serową i resztę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopi i piec ok 1h.
Sernik korzenny
Jajka utrzeć z cukrem , dodać mąkę wymieszaną z sodą , kakao i przyprawą do piernika . Następnie wlać mleko i margarynę
Sernik korzenny
Margarynę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem
Sernik korzenny
dodać twaróg , budyń i wlać margarynę . Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową
Sernik korzenny
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylewam ciasto zostawiając parę łyżek , na to masę serową i resztę ciasta.