BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Sernik z polewa rodzynkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dla smakoszy sernikow, i zarazem dla smakoszzy rodzynek. Taki serniczek zachwyci wygladem i smakiem przedewszystkim.

Sernik z polewa rodzynkowa

Składniki:

Sernik z polewa rodzynkowa

 

  • Na ciasto: # szkl maki tortowej, 3/4 szkl. cukru,
  • 200g masla lub margaryny,
  • 4 zoltka, 2 lyzeczki kakao,
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
  • Masa serowa: 1 szkl cukru, 750g zmielonego twarogu najlepiej waniliowego,
  • 1 zoltko+ 5 bialek,
  • 2 opakowania budyniu waniliowego, 1/2 szkl oleju, 3 lyzki kaszy manny.
  • Panadto; 200 g rodzynek , gotowa polewa czekoladowa.

 

Sposób przygotowania:

Sernik z polewa rodzynkowa
Make przesiac wymieszac z proszkiem do pieczenia, nastepnie dodac margaryne i kolejno zoltka, proszek do pieczenia i kakao, cukier. Skladniki wymieszac , ugniesc z tego ciasto. Ciasto podzielic na dwie czesci, piersza wylozyc na blache. Ser zemielic dodac zotko, nastepnie cukier, kasze manna , olej, budynie, jesli tworozek bedzie za suchy mozna dodac odrobine mleka . Zmiksowac, Na koniec dodac ubita piane z bialek. Mase serowa wylozyc na ciasto. Druga czesc ciasta wyskubac na mase serowa. Upiec w temp. 200st. na zloty kolor. Polewe roztopic dodac rodzynki, i tak wylozyc na upieczone ciasto. Smacznego.