Sposób przygotowania:
Sernik z powidłem
Ciasto:
Z maki, margaryny, cukrów i jajka zagniatamy ciasto.
Chłodzimy w lodówce godzinę po czym pieczemy.
Ser:
Ser mielimy.
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy ser, cukier waniliowy, mąkę, owoce kandyzowane.
Z białek ubijamy pianę i dodajemy do sera.
Pieczemy w blasze 25/36 w 180 stopniach do godziny.
Przełożenie:
Ciasto- powidło- ser- polewa
Z maki, margaryny, cukrów i jajka zagniatamy ciasto.
Chłodzimy w lodówce godzinę po czym pieczemy.
Ser:
Ser mielimy.
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy ser, cukier waniliowy, mąkę, owoce kandyzowane.
Z białek ubijamy pianę i dodajemy do sera.
Pieczemy w blasze 25/36 w 180 stopniach do godziny.
Przełożenie:
Ciasto- powidło- ser- polewa