Sposób przygotowania:
Sernik z puree ziemniaczanym
Przygotowanie:
Ser przepuścić przez maszynkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Utrzeć żółtka z cukrem i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masło roślinne,proszek do pieczenia,cukier waniliowy,i partiami ser.Dodać tyle puree ziemniaczanego,aby masa była gęsta.Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Wylać masę do tortownicy,posmarować po wierzchu rozmąconym jajkiem i piec w temp 180-200s.c przez 50 minut.Po 30 minutach sprawdzić.Upieczony sernik wyjąć z pieca,ostudzony polać można czekoladą.
Ser przepuścić przez maszynkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Utrzeć żółtka z cukrem i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masło roślinne,proszek do pieczenia,cukier waniliowy,i partiami ser.Dodać tyle puree ziemniaczanego,aby masa była gęsta.Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Wylać masę do tortownicy,posmarować po wierzchu rozmąconym jajkiem i piec w temp 180-200s.c przez 50 minut.Po 30 minutach sprawdzić.Upieczony sernik wyjąć z pieca,ostudzony polać można czekoladą.