Sposób przygotowania:
Sernik z żurawiną
Ser:
Ser zmielić dwa razy. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać żółtka - utrzeć. Pod koniec dodać ser i proszek budyniowy. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem, następnie dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.
Ciasto:
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać śmietanę i proszek do pieczenia. Margarynę posiekać z mąką i dodać utarte żółtka. Wyrobić ciasto i wylepić nim blachę.
Na ciasto wylać ser , wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok godziny
Ser zmielić dwa razy. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać żółtka - utrzeć. Pod koniec dodać ser i proszek budyniowy. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem, następnie dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.
Ciasto:
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać śmietanę i proszek do pieczenia. Margarynę posiekać z mąką i dodać utarte żółtka. Wyrobić ciasto i wylepić nim blachę.
Na ciasto wylać ser , wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok godziny