Sposób przygotowania:
Sernik z żurawiną i mascapone
1. Ubiłam jaja i żółtko z cukrem. 2. Dodałam do zmiksowanych jaj ser i mascarpone. 3. Na końcu dodałam budyń waniliowy. 4. Ciastka zmiksowałam blenderem . 5. Dodałam do ciastek rozpuszczoną margarynę, wymieszałam i zagniotłam. 6. Do tortownicy włożyłam papier do pieczenia , na niego wyłożyłam ciasteczka ugniecione. 7. spód podpiekłam przez 15 minut w 170 stopniach. 8 . Przełozyłam masę serową i piekłam 15 minut w 100 stopniach , potem zmniejszyłam temp do 140 stopni i piekłam 60 minut. 9 . Czarną blachę z pieca włóż do pieca zalej woda odrobinę , dopiero wstaw tortownice z masa serową . 10. Upieczony sernik zostaw na noc w lodówce . 11. Na następny dzień zrób polewę i udekoruj jeśli chcesz.