Sposób przygotowania:
Sernik z żurawiną wg Beaty
Ciastka wkładam do woreczka i wałkuję na "piasek". Margarynę rozpuszczam i przestudzoną wlewam do pokruszonych ciastek. Mieszam. Blachę wykładam pergaminem. Ciastka wysypuję na papier i wygniatam spód. Masa serowa: Margarynę ucieram mikserem z serem. Dodaję jajka, cukier i cukier waniliowy. Miksuję. Do mąki wsypuję żurawinę i mieszam aby owoce się obtoczyły w mące. Całość wsypuję do masy i chwilę miksuję. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik piekę ok 1 godz w piekarniku nagrzanym do 170 st C. Sernik ma mieć złoty wierzch. Jeśli środek ciasta będzie zapadnięty, to musimy potrzymać go jeszcze kilka minut w piekarniku gdyż jest niedopieczony. Studzimy w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki na min 3 godz. Smacznego :)