Sposób przygotowania:
Sernikobrownie z malinami wg Mychy
Czekoladę rozpuszczam z masłem w misce w kąpieli wodnej. Do drugiej miski wsypuję cukier puder (270 g) i miksuję dodając stopniowo rozpuszczoną czekoladę. Wbijam do masy po 1 jajku i miksuję. Wsypuję mąkę i dalej miksuję. Około 3/4 masy wylewam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję. Masa serowa: Żółtka miksuję w drugiej misce z cukrem pudrem. Dodaję do masy jajecznej stopniowo ser. Miksuję razem do połączenia sera z masą jajeczną, wlewam aromat waniliowy. W drugiej misce ubijam na sztywno białka i na koniec dodaję je do masy serowej, delikatnie mieszam. Wylewam masę serową do blachy na masę czekoladową, wyrównuję. Równomiernie układam na masie serowej maliny. Z reszty masy czekoladowej robię łyżką kleksy na wierzchu. Piekę ciasto ok. 50 minut w piecu nagrzanym do 170*C. Po tym czasie wyłączam piekarnik i pozostawiam w nim ciasto na ok. 15 minut lekko uchylając drzwiczki. Wyciągam ciasto i pozostawiam do całkowitego ostudzenia.