Sposób przygotowania:
Sernikobrownies z wiśniami
Czekoladę rozpuśłam w kąpieli wodnej. Masło i 250 g cukru pudru zmiksowałam na gładką masę, następnie dodałam pierwsze jajko. Dokładnie zmiksowałam masę, dodałam kolejne jajko, wymieszałam je z resztą składników i dodałam ostatnie jajko. Do masy dodałam schłodzoną roztopioną czekoladę, wymieszałam. Następnie dodałam mąkę. W drugiej misce wymieszałam ser, resztę cukru pudru, cukier waniliowy i jajka. Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (20X30 cm) wlałam 3/4 czekoladowej masy. Na nią wylałam masę serową. Na nią wylałam resztę ciasta, a na koniec powtykałam weń wiśnie. Piekłam godzinę. Po upieczeniu otworzyłam drzwiczki piekarnika i pozostawiłam w nim ciasto do ostygnięcia. Właściwie do lekkiego ostygnięcia, bo jedliśmy je jeszcze gorące... Takie było najlepsze!