Sposób przygotowania:
Sernikowe serduszka
Ciasto:
Ser zemleć. Margarynę utrzeć dodać cukier puder, żółtka, ucierając dodać ser, cukier waniliowy, budynie. Na końcu ubić pianę z białek i dodać do masy serowej. Masę przelać do foremek z serduszek. Piec ok 50 min. w temp. 180 stopni.
Masa:
Śmietanę ubić na sztywno i dodać kilka kropel barwnika do uzyskania pożądanego efektu.
Ozdobić serduszka masą i perełkami.
Ser zemleć. Margarynę utrzeć dodać cukier puder, żółtka, ucierając dodać ser, cukier waniliowy, budynie. Na końcu ubić pianę z białek i dodać do masy serowej. Masę przelać do foremek z serduszek. Piec ok 50 min. w temp. 180 stopni.
Masa:
Śmietanę ubić na sztywno i dodać kilka kropel barwnika do uzyskania pożądanego efektu.
Ozdobić serduszka masą i perełkami.