Sposób przygotowania:
Seromaczek
Przesianą mąkę posiekać z zimnym masłem, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i krótko wyrobić ciasto. Włożyć do foliowego woreczka i schłodzić.Wykleić nim formę i podpiec 10 min w 180*C.
Mak dzień wczesniej sparzyć mlekiem. Dobrze osączyć, 2x zemleć w maszynce z sitkiem do maku. Cukier utrzeć z żółtkami, dodać mak , miód , aromat i bułkę tartą. Białka ubić na sztywno i wmieszać do masy.Położyć na podpieczone kruche ciasto.
Masło utrzeć z cukrem na puch, dodając po jednym żółtku.Ucierać dalej dodając stopniowo ser.Białka ubić na sztywną pianę i domieszać do sera. Wyłożyć na mak.
Piec 1 godz. w temp.180*C
SMACZNEGO!
Mak dzień wczesniej sparzyć mlekiem. Dobrze osączyć, 2x zemleć w maszynce z sitkiem do maku. Cukier utrzeć z żółtkami, dodać mak , miód , aromat i bułkę tartą. Białka ubić na sztywno i wmieszać do masy.Położyć na podpieczone kruche ciasto.
Masło utrzeć z cukrem na puch, dodając po jednym żółtku.Ucierać dalej dodając stopniowo ser.Białka ubić na sztywną pianę i domieszać do sera. Wyłożyć na mak.
Piec 1 godz. w temp.180*C
SMACZNEGO!
kasik12