Sposób przygotowania:
Serowa grzanka
Zagotuj mleko,wrzuć do niego kaszę i margarynę.Gotuj aż kasza napęcznieje w mleku,następnie dodaj ser,jaja,mąkę i śmietanę.
Masę wylej na blachę i lekko zapiec.
Przygotuj polewę- wszystkie składniki razem wymieszaj i tą polewą polej lekko zapieczoną grzankę. Nastepnie jeszcze przez krótki okres czasu (około 5 minut) grzankę podpiecz w piekarniku wraz z podaną polewą,wyjmij,posyp natką pietruszki i podawaj gorące.
Masę wylej na blachę i lekko zapiec.
Przygotuj polewę- wszystkie składniki razem wymieszaj i tą polewą polej lekko zapieczoną grzankę. Nastepnie jeszcze przez krótki okres czasu (około 5 minut) grzankę podpiecz w piekarniku wraz z podaną polewą,wyjmij,posyp natką pietruszki i podawaj gorące.