mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Serowa rolada

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna serowa rolada-każdemu będzie smakowała.

Serowa rolada

Składniki:

Serowa rolada

 

Sposób przygotowania:

Serowa rolada
Na początku ścieramy ser żółty na tarce o dużych oczkach. Następnie mieszamy starty ser z jajkami oraz majonezem. Wlewamy do formy wyłożonej pergaminem( 25x36cm). Pieczemy 25-30 minut w temperaturze około 180 stopni. Następnie paprykę oraz pieczarki kroimy w małą kostkę. Pieczarki smażymy na rozgrzanej oliwie, aż sok, który puściły pieczarki wyparuje. Studzimy. Z papryką dodajemy do mięsa. Mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz tymiankiem. Na ciepłą masę serowo-jajeczną wykładamy farsz. Zwijamy w roladę zaczynając od krótszego boku. Układamy na blasze złączeniem do dołu. Pieczemy około 30 minut. Studzimy i kroimy w plastry.