Sposób przygotowania:
Serowa zupa hiszpańska
Rosół doprowadzamy prawie do wrzenia, wcześniej odlewamy szklankę rosołu i studzimy ją. W międzyczasie kroimy pieczarki na cienkie talarki lub półtalarki w zależności od wielkości. Cebule kroimy na piórka. Podsmażamy cebulę na maśle, dodajemy pieczarki, solimy, pieprzymy do smaku. Kiedy pieczarki są już prawie usmażone dodajemy do pieczarek koncentrat pomidorowy. Ostudzoną szklankę rosołu przelewamy do blendera, dodajemy pojedynczo serki topione i miksujemy na gładką masę. Dodajemy śmietanę i dwie łyżki mąki i jeszcze miksujemy. Powstały krem serowo-śmietanowy wlewamy cienką stróżką do rosołu, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą i koncentratem pomidorowym. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez chwilkę. Do zupy wkładamy pora (już nie gotujemy). Doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem, dodajemy odrobinę słodkiej i ostrej papryki (wg upodobań- ja lubię troszkę ostrzejszą) Podajemy gorącą posypaną natką pietruszki z paluchem ptysiowym, grzanką czosnkową lub samą :)Do zupy oczywiście można użyć bulionu z kostki ale osobiście wolę z ugotowanym przez siebie :)