Sposób przygotowania:
Serowe leniwe pierogi
Ser przepuścić przez maszynkę (mielony gotowy jest, moim zdaniem, za rzadki).Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser, mąkę i wszystko jeszcze raz dokładnie utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać delikatnie do ciasta. Przełożyć na stolnicę i formować spłaszczony wałek. Kroić skośnie kluski o dł. ok. 3 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Podawać z przyrumienioną na maśle bułeczką tartą lub polewą owocową.
elzbieta8960
Henia
Święta racja! Z ziemniakami to już kopytka , też tak myślę! Pozdrawiam!
Natala1210
wedith1
łakomczuszka
Również nie dodaję ziemniaków ani mąki ziemniaczanej jak niektórzy.
Przepis bardzo dobry.
Bahus
ewala
Marika_1961
misia53