WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi dla odważnych, ale warte wypróbowania. Z nadzieniem serowym, słodkim od miodu, przełamane wyraźnie korzenną nutą białego pieprzu.

Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem
Ser wyjmujemy z opakowania i odkładamy na ścierkę lub papierowe ręczniki na całą noc, by był jak najlepiej odsączony. Z mąki, soli, jajka, oleju i wody zagniatamy sprężyste ciasto, w razie potrzeby dodajemy mąkę lub wodę. Rozwałkowujemy cienko i wykrawamy koła. Ser rozkruszamy widelcem, dodajemy miód i biały pieprz i dokładnie mieszamy. Na każde kółko ciasta nakładamy farsz, zlepiamy brzegi i formujemy pierogi. Wrzucamy partiami na wrzątek i gotujemy minutę od wypłynięcia.
Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem
Ser odstawiamy na całą noc, by był jak najbardziej suchy.
Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem
Ser mieszamy z miodem i białym pieprzem.
Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem
Na kołach z ciasta układamy serowy farsz i zawijamy.
Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem
Formujemy pierogi i gotujemy partiami, by się nie sklejały.