Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Serowiec z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczne ciasto sernikowe z owocami

Serowiec z brzoskwiniami

Składniki:

Serowiec z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Serowiec z brzoskwiniami
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka zagniatamy z mąką, 3 łyżkami cukru, margaryną oraz proszkiem do pieczenia na jednolite ciasto. Większą część wałkujemy i wkładamy do brytfanki, mniejsza w kawałku do zamrażalki. Ser razem z masłem przekręcamy przez maszynke do mięsa, dodajemy do niego budyń, jajka oraz cukier wedle uznania (ja dałem prawie szklankę) - mase wykładamy na ciasto i układamy brzoskwinie pokrojone w plastry. Białka ubijamy z dodatkiem 0,5 szklanki cukru na sztywną piane, wykładamy na brzoskiwnie, na koniec piane posypujemy startym ciastem które wcześniej się mroziło. Pieczemy godzine

Tagi:

jajko jajka