Sposób przygotowania:
Serowo-brokułowa zapiekanka
Należy przygotować niezbędne składniki na zapiekankę. Zagotować wodę w garnku i ugotować w lekko osolonej wodzie makaron al dente. Brokuł umyć dokładnie pod bieżącą wodą, podzielić na różyczki i obgotować w wodzie około 15 minut.W dalszej kolejności umyć dokładnie filety i pokrpoić je w kosteczkę, oprószyćziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, wyłożyć na rozgrzaną olowę i podsmażyć na rumiano. Odcedzić makaroni i przelać go letnią wodą, połączyćz brokułem oraz z kurczakiem. Ser pleśniowy pokroić w kostkę i dodać do składników, czosnek obrać, rozdrobnić w prasce do czosnku i dodac do składników, całość włożyć do naczynia żaroodpornego, ser zółty zetrzeć na tarce o grubych otworach i posypać nim zapiekankę. Całość włożyć do piekarnika do temp. około 150 stopni C na około 20- 25 minut. Serwować na ciepło.