Sposób przygotowania:
Serowo-ziołowe kotleciki z dipem i kremem
CIASTO (około 16kotlecików) Mąkę, jajka i wodę zmiksować na jednolitą masę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego (jeśli będzie za rzadkie- dosypać mąki, jeśli za gęste- dolać wody). Ser pokroić na cienkie paski, przekroić je jeszcze na pół. Wsypać do ciasta, wymieszać. Dodać zioła tymianek , oregano , majeranek. Posolić. Piersi kurczaka pokroić w kostkę. Wsypać do ciasta. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Nakładać masę łyżką na patelnię i smażyć na głębokim , dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor. DIP Majonez wymieszać z ketchupem. KREM ZIEMNIACZANY Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzić. Do stłuczonych ziemniaków dodać majonez, mleko i musztardę. Wymieszać na gładką masę. Gorącą masę ziemniaczaną można umieścić w szprycy i formować 'kopczyki' , takie jakie nam się podobają. Posypać koperkiem. Na talerzu układać porcje kotlecików, 'kopczyk' z kremu ziemniaczanego oraz dip.