Sposób przygotowania:
Serowy ryż z zieloną fasolka i papryką w ziołach
1 szklanka ryżu białego na sypko
bulion w którym bedziemy gotowac ryz
2 garscie zielonej fasolki szparagowej
1 papryka zielona
1 mała cebula
curry
czarnuszka
suszona natka
olej sezamowy
sól
10 dag sera żółtego
1. Ryż ugotowac w bulionie, odstawic do przestudzenia.
Cebule drobno posiekac , zeszklic na oleju .
Fasolke opłukac , odciąć końce, obgotowac w lekko osolonej wodzie.
Papryke opłukac , pokroić w paski, zeszklic na oleju.
2. Do papryki dodac cebule i fasolkę oraz ryż, podlac niewielką ilościa oleju sezamowego , przyprawić ziołami , na koniec dodac ser starty na tarce. wymieszac.
Danie wyłozyc na talerze, mozna dodatkowo wierzch posypac żółtym serem, smacznego:)
bulion w którym bedziemy gotowac ryz
2 garscie zielonej fasolki szparagowej
1 papryka zielona
1 mała cebula
curry
czarnuszka
suszona natka
olej sezamowy
sól
10 dag sera żółtego
1. Ryż ugotowac w bulionie, odstawic do przestudzenia.
Cebule drobno posiekac , zeszklic na oleju .
Fasolke opłukac , odciąć końce, obgotowac w lekko osolonej wodzie.
Papryke opłukac , pokroić w paski, zeszklic na oleju.
2. Do papryki dodac cebule i fasolkę oraz ryż, podlac niewielką ilościa oleju sezamowego , przyprawić ziołami , na koniec dodac ser starty na tarce. wymieszac.
Danie wyłozyc na talerze, mozna dodatkowo wierzch posypac żółtym serem, smacznego:)
ETAP 1:
1. Ryż ugotowac w bulionie, odstawic do przestudzenia.
Cebule drobno posiekac , zeszklic na oleju .
Fasolke opłukac , odciąć końce, obgotowac w lekko osolonej wodzie.
Papryke opłukac , pokroić w paski, zeszklic na oleju.
2. Do papryki dodac cebule i fasolkę oraz ryż, podlac niewielką ilościa oleju sezamowego , przyprawić ziołami , na koniec dodac ser starty na tarce. wymieszac.
Danie wyłozyc na talerze, mozna dodatkowo wierzch posypac żółtym serem, smacznego:)