Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Serowy z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto które wszystkim smakuje

Serowy z jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowy z jagodami

 

  • CIASTO:
  • margaryna -1 kost
  • cukier -3 łyżki
  • żółtka jaj -4 szt
  • proszek do pieczenia -2 łyżeczki
  • mąka -3 szkl
  • MASA SEROWA:
  • zmielony twaróg -50 dag
  • śmietana 18% -1 szkl
  • cukier puder -0,5 szkl
  • cukier waniliowy -1 opak
  • żółtko -1 szt
  • cukier kryształ -3 łyżki
  • MASA JAGODOWA:
  • Jagody mrożone -30 dag
  • żelatyna -3 łyżki.

Sposób przygotowania:

Serowy z jagodami
CIASTO: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać żółtka, cukier i margarynę, zagnieść ciasto,podzielić na 2 części, włożyć do lodówki na 30 minut. Wyłożyć pierwszą część ciasta do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku w 180 stop,ok.25 minut. Drugą część ciasta upiec w ten sam sposób. MASA SEROWA: Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pódrem i żółtkiem. śmietanę dobrze schłodzoną ubić z cukrem kryształem, dodać do masy serowej, dobrze zmiksować. MASA JAGODOWA: Jagody przełożyć do rondla, gotować z dodatkiem cukru.ok 3 minuty. żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, połowę dodać do kremu, resztę do jagód. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto masa serowa masa jagodowa ciasto Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Można też lekko wierzch ciasta posmarować masą jagodową i posypać cukrem
Serowy z jagodami
Z podanych składników zostało przygotowane,ciasto kruche
Serowy z jagodami
Jagody zostały odmrożone i ugotowane z dodatkiem cukru
Serowy z jagodami
Z przygotowanych składników, zostanie przygotowana masa serowea
Serowy z jagodami
Na masę serową, została wyłożona masa jagodowa i zostanie przykryta ciastem

Tagi:

ciasto