Sposób przygotowania:
Sernik kapłański
Przygotowanie ciasta: Dobrze ucieramy masło z cukrem i żółtkami.Następnie dodajemy potroszkę mąkę z proszkiem i kakao,wszystko starannie łączymy-Ciasto zawijamy w folię do żywności i odkładamy do zamrażalnika na pół godziny. Przygotowujemy masę serową: Tłuszcz ucieramy do białości z cukrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy po 1 żółtku i cągle ucieramy.Dodajemy zmielony ser,miksujemy chwilkę i dodajemy białka ubite na sztywną pianę,delikatnie mieszamy z masą serową i budyniem. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód formy ścieramy na tarce o dużych oczkach 1/2 ciasta,wykładamy na nie masę serową i znów ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 60-80 min.. Smacznego :)