Sposób przygotowania:
Sezamowiec z masą chałwowąprzygotowanie pierwszego ciasta

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części i schłodzić. Po schłodzeniu rozwałkować i przełożyć do dwu jednakowych form.
Rozpuścić masło, miód i cukier puder, dodać sezam i podpiec około 7 minut. wyłożyć na surowe ciasto.
przygotowanie drugiego ciasta

Drugą połowę ciasta rozwałkować na druga blaszkę. Ciasto posmarować dżemem. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łyżką. Pianę rozłożyć na ciasto z dżemem
pieczenie

Ciasta upiec kokejno w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 30 minut
przygotowanie masy

Masło zmiksować z chałwą na jednolitą masę
przekładanie ciasta

Ostudzone ciasto sezamowe posmarować masą chałwową i przykryć ostudzonym ciastem z kokosem