Sposób przygotowania:
Shrimp and grits - danie amerykańskie
Danie przygotowuje się bardzo szybko - zacząć od zagotowania bulionu do kaszki i w międzyczasie pokroić boczek i cebulę w paski. Do wrzącego bulionu wrzucić kaszkę i gotować według przepisu na opakowaniu, np. grits szybko-gotujące 7 - 10 minut mieszając od czasu do czasu. Na patelni przyrumienić boczek z cebulą, ok. 5 minut. Następnie dodać czosnek i krewetki, posolić i popieprzyć i smażyć mieszając około 3 minuty aż krewetki zróżowieją, odstawić z ognia. Do ugotowanej kaszki dodać masło i sery. Po wymieszaniu spróbować czy nie trzeba dodać soli i popieprzyć do smaku. Kaszkę nałożyć do miski, na kaszkę krewetki, posypać pieprzem, posiekanym szczypiorkiem i kolendrą lub zieloną pietruszką i podać od razu.