tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Siedmiogrodzkie żeberka wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Siedmiogrodzkie żeberka wieprzowe.

Siedmiogrodzkie żeberka wieprzowe

Składniki:

Siedmiogrodzkie żeberka wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Siedmiogrodzkie żeberka wieprzowe
Żeberka i posiekaną cebulę zrumienić w rondlu na smalcu, posypać papryką i dodać kilka łyżek gorącej wody, soli, ząbek czosnku i szczyptę kminku, włożyć kiszoną kapustę i dusić pod pokrywką. w razie potrzeby dolać trochę gorącej wody. Gdy kapusta będzie miękka dolać śmietanę, podgrzać i wymieszać, potem wyłożyć wszystko na półmisek i podać.