Sposób przygotowania:
Skarby Smoka Jana 宝物 龙 杨
Na początku przygotowujemy makaron ryżowy zgodnie z sposobem przygotowania na opakowaniu i dodajemy jeszcze 2 łyżki sosu sojowego do się makaronu. Oddzielnie gotujemy na parze rozdrobnione różyczki brokuł do miękkości. Gdy makaron będzie "al dente" oddzielamy go od wody z sosem. Zalewę robimy w następujący sposób : 200ml śmietany i 200ml wody lekko gotujemy,następnie dodajemy sera pleśniowego lazur i gotujemy do czasu aż ser się rozpuści, na koniec dodajemy jajka. Do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego układamy kolejno masę makaron,ugotowane brokuły i kiełki fasoli mung i zalewamy naszą masą śmietanowo - serowo - jajeczną. Na koniec posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika na ok. 30 min. Po 30 min wyciągamy z piekarnika,zostawiamy przez 10 min aby troszkę ostygła,po 10 min dzielimy na części i zabieramy się do jedzenia. Smacznego!