Sposób przygotowania:
Skrydełka z kurczaka po cygańsku.
Za skrzydełek obciąć końcówki wrzucić do garnka, zalać 2.5 szkl. wody przegotowanej, dodać wegety i gotować 15 minut.
Skrzydełka lekko posolić maczać w mące ziemniaczanej i w jajku i smażyć na złoty kolor i zarumienione układać w naczyniu żaroodpornym.
SOS:
Przygotowane końcówki skrzydełek wyciągnąć z garnka, do rosołu dodać sok z cytryny, ketchup, czosnek, 3/4 szkl. cukru. Gotować 8 minut.
Skrzydełka zalać tym sosem, przykryć i włożyć do piekarnika.
Piec 45 minut.
Skrzydełka lekko posolić maczać w mące ziemniaczanej i w jajku i smażyć na złoty kolor i zarumienione układać w naczyniu żaroodpornym.
SOS:
Przygotowane końcówki skrzydełek wyciągnąć z garnka, do rosołu dodać sok z cytryny, ketchup, czosnek, 3/4 szkl. cukru. Gotować 8 minut.
Skrzydełka zalać tym sosem, przykryć i włożyć do piekarnika.
Piec 45 minut.
elutka
Anula