dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Skrzydełka czosnkowo-ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatne mięso o silnym aromacie czosnku.

Skrzydełka czosnkowo-ziołowe

Składniki:

Skrzydełka czosnkowo-ziołowe

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka czosnkowo-ziołowe
Skrzydełka płuczemy, oczyszczamy i suszymy za pomocą papierowego ręcznika. Czosnek obieramy i połowe ząbków przecieramy przez praskę. Skrzydełka nacieramy solą i pieprzem oraz pastą wykonaną z ziół wymieszanych z oliwą i przetartym czosnkiem. Mięso wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie skrzydełka przekłdamy do rękawa foliowego, dodajemy pozostały czosnek i szczelnie zamykamy. Pieczemy ok 1 godziny w 190 stopniach. Smcznego.