Sposób przygotowania:
Skrzydełka jak z KFC
Skrzydełka kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy je na części tzn. odcinamy tzw. lotki( które wyrzucam) a pozostałą część dzielimy na pół. Tak przygotowane mięso przyprawiamy do smaku solą i obiema paprykami ( czasami dodaję jeszcze pieprz) i pozostawiamy na pól godzinki , aby mięso naszło. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy mleko i jajka oraz przyprawy i dokładnie mieszamy aż uzyskamy jednolite ciasto. Wkładamy pokrojonego kurczaka, mieszamy aby mięso się ładnie obkleiło i wstawiamy do lodówki na ok. godzinkę. Wyciągamy z lodówki i obtaczamy w wysypanej na talerzyk mące pszennej. W garnku lub frytkownicy rozgrzewamy olej i wrzucamy kurczaka w panierce. Smażymy kilkanaście minut aż mięso będzie upieczone. Ja podaję z dodatkiem sosu czosnkowego, ale wybór dodatków to już kwestia gustu.