Sposób przygotowania:
Skrzydełka ,,leniwca „2
Umyte skrzydełka przygotować do pieczenia przez pocięcie na części. Marynatę robimy mieszając ze sobą ketchup, olej, musztardę , cukier brązowy, mieloną paprykę, pieprz mielony i 1/2 łyżeczki soli. Pokryć skrzydełka 3/4 marynaty i dobrze wymieszać ze skrzydełkami. Resztę marynaty wetrzeć w obrane i umyte ziemniaki. Wsadzić ziemniaki i skrzydełka z cebulą do worków do pieczenia. Do każdego wsadzić kawałek gałązki rozmarynku i wlać po 2 łyżki wody. Piec w nagrzanym do 190 *C piekarniku przez 45minut - 1 godziny. Wyjąć. Przeciąć worki. Wyjąć ziemniaki i skrzydełka. Podałam z mizerią. * Zamiast konfitury z żurawiny czy jarzębiny można użyć suszonej żurawiny namoczonej w kilku łyżkach gorącej wody wymieszanej z konfiturą wiśniową ( kwaskowatą ).