Sposób przygotowania:
Skrzydełka na ryżowo-warzywnym dywaniku
Skrzydełka umyć i odciąć najcieńszą część. Obtoczyć w mące i podsmażyć na złoty kolor z jednej strony. Dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Do dużej miski wsypać ryż, mieszankę chińską i pozostałe przyprawy oprócz maggi, wymieszać w wszystko wyłożyć do tortownicy. Na to wszystko ułożyć podsmażone skrzydełka tak aby podsmażona część była u góry. Zalać wodą aby wystawała 1 cm ponad skrzydełka, skropić kilkoma kroplami magii. Piec w piekarniku 60 minut w temperaturze 180 stopni ( z termoobiegiem).
Jeśli wstawiamy do nienagrzanego wcześniej piekarnika to wydłużamy czas o 10-15 minut.
Jeśli wstawiamy do nienagrzanego wcześniej piekarnika to wydłużamy czas o 10-15 minut.
iwona3004