Sposób przygotowania:
Skrzydełka na ryżu
Przygotowanie:
1.Skrzydełka czyścimy, myjemy, osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski, czosnek miażdżymy, wlewamy dwie łyżki oleju i mieszamy. Tą marynata smarujemy skrzydełka i odstawiamy na kilka godzin
2.surowy ryż wsypujemy na blachę, układamy cebulę pokrojoną w plastry, na to układamy skrzydełka.
3.przygot. Sosu: masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, mieszamy z czosnkiem, wegetą, pieprzem, papryką, cukier, ketchup, woda
Sypiemy ryż, na to cebulę, polewamy gorącym sosem i układamy skrzydełka.
1.Skrzydełka czyścimy, myjemy, osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski, czosnek miażdżymy, wlewamy dwie łyżki oleju i mieszamy. Tą marynata smarujemy skrzydełka i odstawiamy na kilka godzin
2.surowy ryż wsypujemy na blachę, układamy cebulę pokrojoną w plastry, na to układamy skrzydełka.
3.przygot. Sosu: masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, mieszamy z czosnkiem, wegetą, pieprzem, papryką, cukier, ketchup, woda
Sypiemy ryż, na to cebulę, polewamy gorącym sosem i układamy skrzydełka.