ela_wodnik

ela_wodnik

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Skrzydełka na ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa bardzo dobra, ryż w przyprawach jest super, danie uwielbiają dzieci.

Skrzydełka na ryżu

Składniki:

Skrzydełka na ryżu

 

  • 1 kg skrzydełek
  • 2 szklanki ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 cebule

 

  • Przyprawy: bazylia, tymianek, oregano, estragon, papryka słodka, sól, pieprz, 2 łyżki oleju

 

  • czosnku, 6 szklanek wody, 1 kostka masła, ½ łyżki pieprzu, 2 łyżki wedety, 2 łyżeczki papryki

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka na ryżu
Przygotowanie:
1.Skrzydełka czyścimy, myjemy, osuszamy. Przyprawy wsypujemy do miski, czosnek miażdżymy, wlewamy dwie łyżki oleju i mieszamy. Tą marynata smarujemy skrzydełka i odstawiamy na kilka godzin
2.surowy ryż wsypujemy na blachę, układamy cebulę pokrojoną w plastry, na to układamy skrzydełka.
3.przygot. Sosu: masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, mieszamy z czosnkiem, wegetą, pieprzem, papryką, cukier, ketchup, woda

Sypiemy ryż, na to cebulę, polewamy gorącym sosem i układamy skrzydełka.